Brownie z fasoli (bez mąki, cukru i tłuszczu)

Natalia
Fit
20.01.2018 12:57
Brownie z fasoli (bez mąki, cukru i tłuszczu)

Ja lubię je też jeść na śniadanie, oczywiście posmarowanie masłem orzechowym :) Składniki (forma 24 x 13 cm): 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g) 4 łyżki kakao 1 dojrzały banan 4 łyżki ksylitolu 2 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia na wierzch: ok. 40 gorzkiej czekolady Wykonanie: Na blogu przepis jednak do tej pory się nie pojawił, nie wiem nawet czemu wcześniej nie było okazji, bo to ciasto po raz pierwszy robiłam już bardzo dawno temu. Brownie idealnie sprawdzi się na deser, zwłaszcza na diecie kiedy mamy ochotę na słodkości, będzie idealne też jako przekąska do pracy. Na blogu znajdziecie też pyszne brownie z fasoli w formie muffinek - doskonałe na słodką przekąskę do pracy czy szkoły. Wystarczy wszystkie składniki zblendować, wsadzić do piekarnika i po 40 minutach ciasto gotowe (nie licząc oczywiście oczekiwania na przestygnięcie ciasta ;). Fasolowe brownie uwielbiam i lubię je robić kiedy mam ochotę na coś bardzo czekoladowego, ale przy okazji szybkiego i pożywnego. Ciasto z fasoli uwielbiam nie tylko za smak, ale też za szybkość przygotowanie. Oczywiście brownie nie zawiera żadnej mąki, nie dodałam do niego też tłuszczu. W tym przepisie dodałam bardzo dojrzałego banana, którego można wyczuć w smaku i który zapewnia zdrowej słodkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2018/01/brownie-z-fasoli-bez-cukru-tuszczu-i.html