Gołąbki z grzybowym risotto i sosem pieczarkowym

Asia
Obiad
16.01.2018 14:44
Gołąbki z grzybowym risotto i sosem pieczarkowym

Wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy ok. 200 ml bulionu lub wody (aby nie były suche), przykrywamy pokrywką, dusimy w piekarniku przez 1,5-2 godzin w temp. 180 stopni. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut (mieszamy co jakiś czas i ewentualnie podlewamy większą ilością wody). Do ugotowanego ryżu dodajemy zmielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Na patelnię nalewamy odrobinę oleju, smażymy pokrojoną drobno cebulkę aż się zeszkli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/golabki-z-grzybowym-risotto/