ciasto czekoladowe bezglutenowe

ciasto czekoladowe bezglutenowe

Spróbuj 🙂 Składniki : – 2 duże pomarańcze – 200 g zmielonych migdałów – 6 jajek – 3/4 szklanki cukru – 50 g kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sposób podania – cukier puder , skórka pomarańczowa lub plastry świeżej pomarańczy, naturalny syrop piernikowy Przygotowanie: Dwie pomarańcze nakłuj widelcem, włóż do garnka i zalej wodą. Można podawać posypane cukrem pudrem lub z plastrami świeżej pomarańczy lub samej skórki pomarańczowej. Ostudzone pomarańcze włóż do miksera i zmiksuj na pomarańczową pulpę z lekko widocznym kawałkami skórek. Piec ok. 45-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180 stopni C (do tak zwanego suchego patyczka) Dzisiaj na blogu propozycja na pyszne ciasto czekoladowe ale tym razem w wersji bezglutenowej 🙂 Starajmy się nie robić tego zbyt długo aby były widoczne małe cząstki skórek od pomarańczy. Ciasto jest bardzo wilgotne a połączenie czekolady z pomarańczą i migdałami jest po prostu doskonałe!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/ciasto-czekoladowe-bezglutenowe/