PASTA Z BURAKÓW I CZOSNKU (SUPER ŻYWNOŚĆ)

Magdalena
Śniadania
15.12.2017 1:18
PASTA Z BURAKÓW I CZOSNKU (SUPER ŻYWNOŚĆ)

To przede wszystkim produkty naturalne i nieprzetworzona, które wykazują niezwykłe właściwości w zapobieganiu i leczeniu licznych schorzeń, m.in. cukrzycy, chorób układu nerwowego lub krążenia, a także wielu nowotworów. Małgorzata Różańska - dietetyk z wieloletnim doświadczeniem w swojej książce Super żywność czyli superfoods po polsku pokazuje, że wśród naszych rodzimych produktów również znajdziemy takie, które zawierają substancje bioaktywne korzystne dla naszego zdrowia i zasługują na miano superfoods. Znajdziemy w niej m.in. naturalne superprodukty wspierające odporność, jak: czarny bez, maliny, miód, pyłek pszczeli, które o tej porze roku są szczególnie przydatne... dla każdego! Jedna taka książka jest właśnie do wygrania w KONKURSIE ➨ szczegóły na samym końcu Razem z Razem z Wydawnictwem M przygotowałam dla Was konkurs, w którym można wygrać książkę Super żywność czyli superfoods po polsku Małgorzaty Różańskiej Zadanie konkursowe: Odpowiedz na pytanie: Superfoods czyli super żywność to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość składników uważanych za szczególnie korzystne dla zdrowia i samopoczucia, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Poza tym, w każdym rozdziale znajdują się nieskomplikowane przepisy, które szybko się przyrządza z superproduktem w roli głównej. 😉 Składniki: 500 g buraków główka czosnku ( lub mniej) 1 łyżka oleju rzepakowego nierafinowanego 3 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki soku wyciśniętego z cytyny sól, pieprz Wykonanie: Buraki dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, by szybciej się upiekły. Udowadnia, że nie trzeba poszukiwać egzotycznych produktów (nasiona chia, jagody goji czy sok z noni ) , które nadwyrężają nasz portfel, bo możemy zaopatrzyć się w superżywność u naszych krajowych producentów. Jeżeli chcecie poznać więcej superbohaterów i proste przepisy z nimi w roli głównej zapraszam do książki Super żywność czyli superfoods po polsku Książka zawiera 18 rozdziałów, a w każdym jeden superprodukt pochodzenia polskiego oraz opisane jego supermoce, tj. jakie składniki odżywcze zawiera, jego właściwości oraz wpływ na nasze zdrowie. Rada: Ziarna słonecznika możemy zamienić na pestki dyni - ja tak zrobiłam bo w sam raz skończyły mi się ziarna słonecznika i wyszło pysznie 😉 P.S. Pasta do pieczywa z buraków i czosnku pochodzi z książki Super żywność czyli superfoods po polsku Małgorzaty Różańskiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/12/pasta-z-burakow-i-czosnku-super-zywnosc.html