Makowiec pod pierzynką

Beata
Ciasta
10.12.2017 1:29
Makowiec pod pierzynką

Ciasto 160 g mąki pszennej 100 g masła 35 g cukru pudru 1 małe żółtko 2 łyżki śmietany Mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 minut aż beza będzie ścięta z wierzchu. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Uformować kulkę zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Postaram się w najbliższym czasie podać przepis na zrobienie takiego maku. Po tym czasie ciasto rozwałkować na formę o średnicy 24 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/12/makowiec-pod-pierzynka.html

smak i uczucie

Beata