Postna kapusta z suszonymi grzybami i śliwkami

Przekąski
09.12.2017 19:00
Postna kapusta z suszonymi grzybami i śliwkami

Składniki: 3 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 3 cebule 50 g suszonych grzybów (borowików) 2 szklanki suszonych śliwek 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 1 łyżka oleju roślinnego po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i jałowca Sposób wykonania: Grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na kilka godzin (np. na noc). Kapustę odciskamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki i wsadzamy do dużego garnka. Zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia około 30 minut od czasu do czasu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/12/postna-kapusta-z-suszonymi-grzybami-i.html