Keks świąteczny

Alina
Boże Narodzenie
06.12.2017 14:45
Keks świąteczny

- 100 ml wody - 0,5 szkl cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 130 g masła - 2 jajka L - 1 i 1/4 szkl mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 300 g bakali (żurawina, rodzynki,orzechy nerkowca, płatki migdałów, mieszanka keksowa-skórki) - 1,5 łyżki mąki pszennej Po wyjęciu z pieca odczekać około 10 minut, wyjąć keksa i ostudzić na metalowej kratce. Do masy dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Wszystkie bakalie przełożyć do naczynie wsypać 1,5 łyżki mąki i wymieszać. dodać do masy i wymieszać na jednolitą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/12/keks-swiateczny.html