PLACKI Z FASOLI MUNG I CZARNEGO RYŻU Z KURCZAKIEM

Magdalena
Fit
30.11.2017 19:02
PLACKI Z FASOLI MUNG I CZARNEGO RYŻU Z KURCZAKIEM

PLACKI Z FASOLI MUNG I CZARNEGO RYŻU Z KURCZAKIEM Czarne placuszki z zielonej fasoli mung oraz czarnego ryżu jaśminowego z dodatkiem kawałków kurczaka z pewnością lepiej smakują niż wyglądają 😉 Składniki: - 1 szklanka zielonej fasoli mung Radix-Bis - 1 szklanka czarnego ryżu jaśminowego Radix-Bis - 1 filet z kurczaka - 2 jajka - 1 cebula - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka mąki - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - sól, pieprz - olej do smażenia Wykonanie: Ryż płuczemy na sitku pod zimną wodą, a następnie przenosimy do garnka, zalewamy 2-2,5 szklanki osolonej wody i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 30 min., co jakiś czas mieszając. Czarny ryż jaśminowy zawiera błonnik, witaminę E oraz z grupy B, karoteny, antocyjany, a także wapń, żelazo, cynk, magnez. Czarny ryż jaśminowy zawiera błonnik, witaminę E oraz z grupy B, karoteny, antocyjany, a także wapń, żelazo, cynk, magnez. W fasoli mung znajdziemy ponadto fosfor, żelazo, miedź, potas, cynk, selen, wapń oraz witaminy B1, B2, B5, B6, K, E, C i A. W fasoli mung znajdziemy ponadto fosfor, żelazo, miedź, potas, cynk, selen, wapń oraz witaminy B1, B2, B5, B6, K, E, C i A. Wpis powstał we współpracy z Radix-Bis Zarówno zielona fasola mung, jak i czarny ryż posiadają wiele właściwości zdrowotnych. Fasola mung nazywana także złotą fasolą, jest bogatym źródłem błonnika, białka, kwasu foliowego, manganu i magnezu. Fasola mung nazywana także złotą fasolą, jest bogatym źródłem błonnika, białka, kwasu foliowego, manganu i magnezu. Następnie dodajemy ugotowany ryż, podsmażonego kurczaka z cebulą oraz mąkę. Do miski wrzucamy ugotowaną fasolę, dodajemy 2-3 łyżki wody oraz jajka i blendujemy na gładką masę. Bogaty jest aż w 18 aminokwasów, dzięki temu jest dobrym źródłem białka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/11/placki-z-fasoli-mung-i-czarnego-ryzu.html