Czerwona kapusta zasmażana

Bernadeta
Obiad
28.11.2017 12:28
Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana 1/2 główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki octu jabłkowego łyżka octu balsamicznego (lub 1-2 łyżki soku z cytryny) sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku ok 1 łyżeczki garść rodzynek 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki masła Czerwoną kapustę poszatkować. Włożyć do garnka kapustę i cebulę, zalać niewielką ilością gorącej wody, tylko tyle by przykryła kapustę, dodać cukier, sól, pieprz do smaku, starte na tarce o grubych oczkach jabłko i rodzynki. Po uduszeniu do smaku dodać ocet jabłkowy i balsamiczny lub sok z cytryny. Wystarczy dodać jej odrobinę słodyczy i kwasowości a odwzajemni się pysznym, idealnym smakiem. Cebule i czosnek drobno pokroić, rozgrzać olej w rondlu, zeszklić na nim warzywa. Na patelni roztopić masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2015/03/czerwona-kapusta-zasmazana.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta