Przekładaniec z sernikiem, kremem krówkowym w migdałowym biszkopcie

Ciasta
27.11.2017 16:40
Przekładaniec z sernikiem, kremem krówkowym w migdałowym biszkopcie

Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy i kakao (również przesiewamy) i mieszamy łyżką, bądź króciutko mikserem na najmniejszych obrotach (ja zazwyczaj mieszam mikserem na małych obrotach, ale tym razem postawiłam na łyżkę). Nie piekłam już tak dawno (bo od Świąt przecież;)), że zwyczajnie mi się chciało 🙂 a i ser patrzył się na mnie z lodówki, a nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić… Nie było go dużo, w dodatku różne, więc postawiłam na pierwszego składańca z udziałem sera (mieszanych serów i śmietany, bo zużyłam co miałam akurat w lodówce). Ja tortownicę przykrywam folią aluminiową, zdejmuję ją na 5 minut przed końcem pieczenia, aby upiekł się w środku, a nie spalił na wierzchu. Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i cukier migdałowy, po czym nadal ubijamy aż masa będzie lśniąca, a cukier całkowicie się rozpuści. Całość zwieńczyły naturalne posypki od Delecty z linii Decorada, które miałam przyjemność otrzymać w prezencie 🙂 może wyglądem nie grzeszy, bo zdolności do dekorowania po raz kolejny podkreślam NIE MAM mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (linia premium od Delecty) 1 cukier smak migdałowy od Delecty 1/2 szkl. Robię to baaardzo rzadko, ale tym razem nie żałuję 🙂 biszkopt kakaowy z udziałem cukru migdałowego (i budyniu z białą czekoladą!) przełożyłam, prócz sernika, gotowym kremem… Sernik: Oba serki i śmietanę przekładamy do miski i miksujemy z cukrem do połączenia, następnie dodajemy jajko i 2 łyżki mąki, razem miksujemy i masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Z racji braku sił na dłuższe stanie w kuchni poszłam na łatwiznę. Wyrównujemy wierzch i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, następnie jeszcze około 25-30 minut w 160 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2016/01/sernik-przekadany-krowkowym-kremem-na/