Carpaccio z buraka

Pati
Sałatki
27.11.2017 9:55
Carpaccio z buraka

Pokrojone buraczki układamy na talerzu, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i startym na drobnych oczkach serem. Składniki: - 4 średnie buraki - kawałek sera pecorino - oliwa z oliwek - świeżo mielony pieprz Buraki dokładnie myjemy i owijamy szczelnie folią aluminiową. Wystarczy dodać dobry ser wraz z oliwą z oliwek i zyskujemy fenomenalną i elegancką przystawkę. Najłatwiej jest to sprawdzić za pomocą patyczka do szaszłyków, jeśli patyczek wbija się łatwo w buraka to znaczy, że są gotowe. Carpaccio z buraka to jedno z moich ulubionych dań. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu np. do confit z kaczki. Najważniejsze w tej potrawie jest dla mnie to, że jest prosta i nie przekombinowana. Z jakim warzywem kojarzy Wam się jesień?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/salatki-i-surowki/carpaccio-z-buraka