Bananowiec na biszkopcie

Patrycja
Ciasta
26.11.2017 15:41
Bananowiec na biszkopcie

Składniki (tortownica 26 cm): biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, masa: banany 4 szt, galaretka cytrynowa 1 szt, masło 200 g, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka cytrynowa 2 szt, banany 2 szt, śnieżka w proszku 1 opakowanie, mleko lub śmietanka 3/4 szklanki, Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek. masa: banany 4 szt, galaretka cytrynowa 1 szt, masło 200 g, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka cytrynowa 2 szt, banany 2 szt, śnieżka w proszku 1 opakowanie, mleko lub śmietanka 3/4 szklanki, Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek. Na dno tortownicy wykładamy nowy papier do pieczenia lub folię spożywczą i układamy z powrotem biszkopt i zakładamy obręcz. Na dno tortownicy wykładamy nowy papier do pieczenia lub folię spożywczą i układamy z powrotem biszkopt i zakładamy obręcz. Upieczony biszkopt rzucamy na ścierkę z wysokości ok 40 cm i odstawiamy w blaszce do ostygnięcia. Następnie zimne mleko lub śmietankę ubijamy ze śnieżką w proszku na sztywną pianę. Upieczony biszkopt rzucamy na ścierkę z wysokości ok 40 cm i odstawiamy w blaszce do ostygnięcia. Następnie zimne mleko lub śmietankę ubijamy ze śnieżką w proszku na sztywną pianę. W tym czasie ucieramy masło na puszystą masę z dodatkiem cukru. W tym czasie ucieramy masło na puszystą masę z dodatkiem cukru. Następnie blaszkę obkrawamy w koło nożem, wyciągamy biszkopt i odrywamy z niego papier do pieczenia. Następnie blaszkę obkrawamy w koło nożem, wyciągamy biszkopt i odrywamy z niego papier do pieczenia. Do masła dodajemy stopniowo na przemian rozgniecione banany oraz tężejącą galaretkę. Do masła dodajemy stopniowo na przemian rozgniecione banany oraz tężejącą galaretkę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy aż zacznie tężeć. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy aż zacznie tężeć. Na cieście układamy pokrojone w plastry banany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/11/bananowiec-na-biszkopcie.html