Klasyczny sernik bez dodatku cukru i glutenu

Anna
Fit
25.11.2017 15:47
Klasyczny sernik bez dodatku cukru i glutenu

Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: osób z nadwagą i otyłością chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy kobiet w ciąży i karmiącymi piersią osób aktywnych fizycznie dzieci oraz dorosłych Jeżeli lubisz serniki to zapraszam Cię po przepis na sernik z masłem orzechowym, sernik mascarpone bez cukru oraz sernik jagodowy na kruchym spodzie bez cukru. Suma wymienników (WM) = 3.78, w tym procent WBT =33 Wielkość foremki: 24cm Szklanka: 200ml Składniki 1kg zmielonego sera na sernik lub twarogu tłustego/śmietankowego 6 jajek 1 szklanka ksylitolu (200g) możesz dodać mniej np. 3/4 szklanki, jeżeli lubisz mało słodkie serniki. ¾ kostki masła (140g) ½ szklanki (80g) mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu z wanilii opcjonalnie do dekoracji sernika: maliny lub inne owoce Wykonanie Ksylitol lub erytrol utrzyj z masłem na puszystą masę. Dzisiejszy przepis na sernik jest z dedykacją dla cukrzyków, osób zmagających się z problemem insulinooporności oraz na diecie bezglutenowej . ZAMÓW TERAZ Klasyczny sernik bez dodatku cukru i glutenu Ilość porcji to: 20 kawałków Wartość odżywcza i wymienniki 1 porcji to: WW = 2.53, WBT = 1.25, kcal = 194.2, węglowodany = 25.32g, błonnik = 0.02g, białko = 10.73g, tłuszcz= 9.15g, Z książki śmiało mogą korzystać osoby zmagające się z insulinoorponością, cukrzycą, odchudzające się, trenujące, osoby, które w swojej diecie chcą ograniczyć ilość spożywanego cukru. Więcej przepisów na zdrowe słodkości z zamiennikami cukru znajdziesz w mojej autorskiej książce: Na pół słodko. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo-Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englisz Do powstałej masy dodaj ubite jajka oraz mąkę i wymieszaj na jednolitą masę, Na koniec dodaj ekstrakt z wanilii. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Książka będzie świetnym prezentem dla osoby, która szuka inspiracji na zdrowe słodkości bez cukru. Mlecznych przepisów na moim blogu jest mało, dlatego zapisuj, piecz i ciesz się smakiem takiego pysznego ciasta. 4. Ekstrakt waniliowy możesz pominąć lub zastąpić go ziarenkami z 1 laski wanilii. Każdy z nich jest zdrowo słodki, bo nie zawiera dodatku rafinowanego cukru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/klasyczny-sernik-bez-dodatku-cukru-glutenu/