Jak zrobić krówki w domu

Desery
25.11.2017 6:15
Jak zrobić krówki w domu

Jak zrobić krówki w domu – przepis Pół litra mleka 2 szklanki cukru 100 g masła Cukier waniliowy lub esencja waniliowa Do dużego rondla o grubym dnie wlać mleko, dodać cukier i wanilię. Na końcu dodać masło i wszystko gotować jeszcze 5 – 10 min., cały czas mieszając. Jeżeli chcemy żeby krówki były bardziej kruche można dodać ok 5 dag cukru więcej. Wszystko gotować ok. 1 godz. na średni ogniu, aż masa zgęstnieje i stanie się beżowa. W czasie gotowania cały czas intensywnie mieszać, aby kajmak się nie przypalił i nie wykipiał. Gdy kropla masy wylanej na talerzyk zastyga znaczy że masa jest gotowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poradzimy24.pl/jak-zrobic-krowki-domu/