Zupa kalafiorowa

Asia
Zupy
24.06.2017 13:49
Zupa kalafiorowa

Do garnka wlewamy bulion warzywny (1 litr) i dodajemy obrane oraz pokrojone w kostkę warzywa: połówkę selera (jeśli jest dosyć mały to możesz dodać całego), dwie pietruszki (korzeń i natkę, w przypadku natki, to później ją wyciągamy z zupy przed blendowaniem, więc dodajemy ją do wody bez jakiekolwiek siekania), a także ziemniaki (ok. 3-4 szt), przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki), świeży lubczyk (nie musimy go siekać) i kalafiora. Gorący krem z kalafiora podajemy z grzankami i świeżymi ziołami np. kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki czy kolendrą. W takim razie wypróbuj krem z brokułów czy zupę krem z dyni. Gotowe! Krem z kalafiora można podawać z groszkiem ptysiowym czy grzankami. Mieszamy i smażymy z obu stron na średnim ogniu, aż grzanki się zarumienią i staną się chrupiące. Zupę krem z kalafiora blendujemy do momentu uzyskania aksamitnej i jednolitej konsystencji. Jeśli chcesz to fajnie będzie tu pasować chips z bekonu czy szynki parmeńskiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poprostupycha.com.pl/zupa-kalafiorowa/