Chłodnik z botwinką i serem pleśniowym

kardamonovy
Zupy
23.06.2017 12:03
Chłodnik z botwinką i serem pleśniowym

Składniki: 1 pęczek botwinki z dużymi buraczkami 700 ml kefiru litr bulionu 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku ogórek zielony ser z niebieską pleśnią łyżka octu winnego łyżka masła sól pieprz (przepis na 4 porcje) Botwinkę dokładnie myjemy, liście, łodygi kroimy na centymetrowe paski, buraczki obieramy, kroimy w ten sam sposób. Wkładamy do lodówki na jakąś godzinę. Podobne przepisy: Chłodnik z ogórkami i awokado Chłodnik z kalarepą Tarator – chłodnik z ogórkami i orzechami Chłodnik ze szczawiem i serem wędzonym Chłodnik litewski Chłodnik z ogórkami i rzodkiewkami Chłodnik szczawiowo-ogórkowy Smażymy na łyżce masła, dodajemy rozdrobniony czosnek, zalewamy bulionem, dolewamy ocet, gotujemy ok 15 min. Latem można zapodać sobie pyszny, lekko kwaśny chłodnik z botwinką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/chlodnik-z-botwinka-i-serem-plesniowym/