Krem pomidorowy z pulpecikami

Dagmara
Zupy
06.06.2017 22:42
Krem pomidorowy z pulpecikami

Składniki na zupę: 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone w kostkę 2 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oliwy 1 łyżka koncentratu 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 700 ml wywaru z kurczaka (może być z kostki) garść świeżej bazylii 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz 8 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki Składniki na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz 1 jajko bułka tarta do obtoczenia 1 łyżka oleju do smażenia 2. W między czasie w misce mieszamy wszystkie składniki na pulpeciki (poza bułką tartą i olejem). Przekładamy na talerze, dodajemy po 3 kuleczki mozzarelli, odrobinę śmietany (opcjonalnie), dekorujemy listkami bazylii. Formujemy malutkie pulpeciki na jeden kęs - mi wyszło 28. 4. Do zupy dodajemy pulpeciki i pomidorki, gotujemy jeszcze 10 minut. Dodatkowo: małe kulki mozzarelli do podania śmietana 18% (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Po tym czasie zupę miksujemy na krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2017/06/krem-pomidorowy-z-pulpecikami.html