Zupa z soczewicy z selerem konserwowym

Beata
Zupy
04.04.2017 0:09
Zupa z soczewicy z selerem konserwowym

2 średnie cebule 1,5 szklanki czerwonej soczewicy (połówek) 2 łyżki masła klarowanego 1 słoiczek selera konserwowego (340 g) 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyzki sosu sojowego sól pieprz Do garnka wsypać opłukaną soczewicę, wlać 2,5 l wody i gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać przecier, kurkumę, sól, pieprz, słodką paprykę, wędzoną paprykę i chwilę smażyć mieszając. zupa z soczewicy z selerem konserwowym Po tym czasie dodać odcedzony na sicie seler i gotować chwilę. Wszystko zalać jedną chochlą wody z zupy i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/04/zupa-z-soczewicy-z-selerem-konserwowym.html