Zupa z jarmużem, ciecierzycą i chorizo

Ania
Zupy
26.02.2017 23:16
Zupa z jarmużem, ciecierzycą i chorizo

Czas przygotowania: 40 minut 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g ziemniaków oliwa z oliwek 400 g ciecierzycy z puszki 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 gałązki świeżego tymianku 1 l bulionu warzywnego 3 liście laurowe 200 g świeżego jarmużu 100 g kiełbasy chorizo Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i podsmażamy w garnku na oliwie, kiedy zmięknie, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, odcedzoną ciecierzycę, gałązki tymianku i rozmarynu oraz liście laurowe, zalewamy całość bulionem i gotujemy pod przykryciem do czasu aż ziemniaki zmiękną 2. Zdrowa, zielona zupa z kategorii superfood, bogata w polifenole dzięki liściom jarmużu, sycąca za sprawą ziemniaków i ciecierzycy, z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad, a gorący bulion z pewnością postawi nas na nogi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodki-kompromis.blogspot.com/2016/10/zupa-z-jarmuzem-ciecierzyca-i-chorizo.html