Krem kurkowy

Dagmara
Zupy
11.09.2015 20:36
Krem kurkowy

Składniki na 4-5 porcji: 500 ml intensywnego bulionu warzywno-mięsnego 1 ugotowana marchewka z bulionu 300 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę 200 g kurek, dokładnie umytych 2 łyżki masła 1 cebula, drobno posiekana 50 serka topionego szczypta gałki muszkatołowej szczypta chilli szczypta kurkumy dla koloru sól, świeżo mielony pieprz Do podania: kwaśna śmietana natka pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 2. Do bulionu wrzucamy kurki z cebulą, ziemniaki i ugotowaną marchewkę, doprawiamy gałką muszkatołową, chilli, kurkumą, solą i pieprzem. 3. Krem przekładamy do miseczek, na środku robimy kleksa z kwaśnej śmietany, posypujemy natką pietruszki. Smażymy do miękkości przez ok. 7 minut, z powrotem wrzucamy kurki i smażymy 3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/09/krem-kurkowy.html