Zupa rybna

Ada
Zupy
27.06.2015 15:07
Zupa rybna

Składniki

*2 Filety dowolnych ryb bez ości

*Około 10 pomidorków koktajlowych

*2-3 Limonki

*1 Opakowanie mrożonych warzyw, dowolna chińska mieszanka

*Imbir, sól, pieprz, przyprawa do chińskich potraw, ziele angielskie,2-3 liście laurowe

*1 Puszka mleczka kokosowego

*1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

*Około 2 litry bulionu (może być z kostki)

Przepis

Do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone ryby i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut z zielem angielskim i liśćmi laurowymi, następnie dodajemy warzywa, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy oraz pozostałe przyprawy. Na sam koniec dodajemy pomidory koktajlowe i wyciśnięty sok z limonek, można dodać także trochę startej skórki. Gotujemy jeszcze chwilę na wolnym ogniu aby pomidory zdążyły się delikatnie rozgotować.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną