Zupa gołąbkowa

Monika
Zupy
16.06.2015 10:35
Zupa gołąbkowa

składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 kg białej kapusty 200 g białego ryżu 3-3,5 l wody 500 g przecieru pomidorowego 4 łyżki majeranku 3 listki laurowe sól,pieprz pęczek włoszczyzny(natka pietruszki,liść selera i pora) olej do smażenia Do garnka wlać wodę. Jeśli używamy młodziutkiej kapusty dajemy pod sam koniec gotowania jak ryż będzie juz prawie miękki aby się nie rozgotowała. Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać podsmażone mięso mielone oraz ryż i dalej gotować. Zupę trzeba od czasu do czasu przemieszać ponieważ jest gęsta i ryż może się przypalić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/06/zupa-goabkowa.html