Chłodnik z botwinki

Anna
Zupy
24.05.2015 14:25
Chłodnik z botwinki

Potrzebne nam: - pęczek botwinki - ogórek wężowy - pęczek rzodkiewki - kostka rosołowa warzywna - pęczek koperku - pęczek szczypiorku - kwasek cytrynowy - duże opakowanie jogurtu naturalnego - sól, pieprz Przygotowanie: Botwinkę umyć i osuszyć. Świeże warzywa, dobry jogurt naturalny i jajko na twardo - właśnie za te trzy pyszności pokochałam chłodniki. Bo czy jest coś lepszego na wiosenną, tak ciepłą w ostatnich dniach aurę? Postawić na średnim ogniu, dodać kostkę rosołową i gotować około 10-12 minut. Ja ostatnimi czasy zakochałam się w tych zupach na zimno. Buraczki obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.nl/2015/05/chodnik-z-botwinki.html