Zupa pieczarkowa

Ewelina
Zupy
20.01.2015 10:52
Zupa pieczarkowa

Przepis

Składniki:

500 g pieczarek brązowych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

bulion warzywny

liść laurowy

ziele angielskie

oliwa z oliwek

śmietana 18%

pieprz

sól

natka pietruszki

Wykonanie:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki. Podsmażamy na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy na plasterki. Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone pieczarki i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki zahartowanej śmietany i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, obficie posypaną natką pietruszki (tym razem u mnie zabrakło:( )

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną