Meksykańska zupa

Krzysztof
Zupy
05.09.2014 19:06
Meksykańska zupa

Przepis

Składniki:

- 4 podudzia

- 2 litry wody

- 1 puszka kukurydzy

- 1 puszka fasoli czerwonej

- 1 puszka groszku

- 2 łyżki koncentratu pomidorowego

- 1/2 suszonej papryczki chili

- 1 łyżka masła

- przyprawy: sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Podudzia gotujemy a następnie obieramy. Mięso wrzucamy do wcześniej powstałego wywaru, dodajemy do niego kukurydzę, groszek, fasolę, drobno pokrojoną papryczkę i doprawiamy koncentratem pomidorowym, masłem oraz przyprawami. Poziom ostrości regulujemy według własnego uznania i wówczas możemy zmniejszyć bądź zwiększyć ilość dodanej papryczki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną