Kołduny w rosole

Karol
Zupy
15.04.2018 12:11
Kołduny w rosole

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kołduny w rosole wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. Kołduny w rosole Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy pół szklanki ciepłej wody Farsz: 300 g wołowiny 200 g wieprzowiny 100 g baraniny 3/4 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka majeranku 2-3 ząbki czosnku sól (pieprz) Rosół: 500 g kości wołowych włoszczyzna (do rosołu) 1 cebula 1 ziemniak 3 liście laurowe 4 ziela angielskie sól (pieprz) Cały ich urok polega na tym że tłuszcz z mięsa pozostaje w środku i po przegryzieniu smaki i sok z mięs, rozpływa nam się w ustach. Gotujemy bulion na kościach wołowych z ziemniakiem pokrojonym w kostkę, marchewką, pietruszką i selerem. Koniecznie robione na tłustszych kawałkach mięs i koniecznie z baraniną - wszystkie inne są oszukane, ale jak nie macie to trudno. Musicie zwrócić uwagę by były dokładnie zlepione, by nie otwierały się w trakcie gotowania. U mnie w domu często się pojawiała bo rodzina moja tam akurat ma korzenie. Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy na jednolitą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kolduny-w-rosole/