Zapiekanka z patelni

Krzysztof
Zapiekanki
13.09.2014 19:29
Zapiekanka z patelni

Przepis

Składniki:

250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki,

300 ml kremówki,

1 puszka kukurydzy Develey,

1 podwójna pierś kurczaka,

20 g startego żółtego sera,

sól,

pieprz,

suszone pomidory z czosnkiem.

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną