Zapiekanka z młodej kapusty i ziemniaków

Milena
Zapiekanki
16.06.2018 13:03
Zapiekanka z młodej kapusty i ziemniaków

Przygotowanie wymaga chwili czasu, chociażby ze względu na pokrojenie kapusty (ja wykorzystałam męża, aby ją posiatkował, ale może być również pokrojona nożem na większe kawałki), ale opłaca się poświęcić kilkadziesiąt minut na tak pyszne danie, które może stanowić bardzo treściwy obiad. Kapustę z kiełbasą przekładamy do naczynia żaroodpornego, na niej układamy ziemniaki w całości (jeśli są trochę większe, przekrajemy na pół). 8-10 młodych ziemniaków pół szklanki bulionu pół szklanki passaty pomidorowej suszona pietruszka, pieprz ziołowy, papryka ostra, sól, pieprz kulka mozzarelli Przygotowanie Ziemniaki oczyszczamy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Zapraszam do obejrzenia filmiku jak zrobić zapiekankę, możecie również zasubskrybować mój kanał na youtube, gdzie regularnie dodaję różne filmy z przepisami na smaczne potrawy. Zapiekanka z młodej kapusty i ziemniaków to bardzo pyszny i tani pomysł na letni obiad. Potrawa jest prosta do zrobienia, nie wymaga wyszukanych składników, a smaku młodych, lekko słodkich warzyw, nie można równać z niczym innym. Nie spotkałam osoby, której zapiekanka z młodej kapusty i ziemniaków by nie smakowała. Zapiekankę serwujemy na ciepło i w zasadzie nie potrzebuje już żadnych innych dodatków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/06/zapiekanka-z-mlodej-kapusty-i-ziemniakow/