Kurczak po chińsku z makaronem FIT

Katarzyna
Zapiekanki
10.05.2018 11:34
Kurczak po chińsku z makaronem FIT

Składniki: Wykonanie: 1 duża pierś z kurczaka1 opakowanie makaronu sojowego/ ryżowego4-5 łyżek sosu sojowego1/3 cytrynymieszanka chińska- warzywa mrożone 400 gramprzyprawy: najlepiej łyżeczka mieszanki chińskiej (sól, pieprz, cynamon, curry)opcjonalnie; 1/3 łyżeczki pasty curry1 łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu)1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej150-200 ml wodyKurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy i sos sojowy. Podlać wodą i spróbować (dla osób lubiących bardziej intensywny smak można dodać jeszcze 2-3 łyżki sosu sojowego). W między czasie przygotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do sosu. Dodać mrożone warzywa i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/05/kurczak-po-chinsku-z-makaronem-fit.html