Schab po sztygarsku

Monika
Wielkanoc
15.04.2017 0:22
Schab po sztygarsku

składniki: 1,2 kg schabu surowa biała kiełbasa o długości schabu, u mnie wyszły 2 kiełbaski słodka papryka majeranek sól,pieprz 1 szklanka wody lub bulionu 2-3 listki laurowe Białą kiełbasę do nadziania schabu wcześniej zamrozić lub sparzyć aby była po prostu sztywna dzięki temu będzie wygodniej nadziać nią schab. Taki schabik można podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę na kanapki. Przyprawiony nadziany schab zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin, u mnie leżał w lodówce przez całą noc. Do nadziania można użyć dowolnej cienkiej kiełbasy, ja akurat przygotowałam schab na wielkanocny stół więc użyłam białej kiełbasy. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 70 minut, funkcja termoobieg.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/04/schab-po-sztygarsku.html