Żurek z chrzanem

Małgorzata
Wielkanoc
01.04.2016 17:31
Żurek z chrzanem

Składniki kawałek wędzonego żeberka 2 l wody 1- 1,5 szkl zakwasu na żurek 1-2 łyżeczki chrzanu firmy Proeco Polska 4 ziela angielskie liście laurowe majeranek sól pieprz kawałek swojskiej kiełbasy 6 jajek 1. Do każdego wkładamy po jednym jajku ugotowanym na twardo i kilka plasterków swojskiej kiełbasy. Tradycyjny wielkanocny żurek w moim rodzinnym domu zawsze gotowany jest na wędzonych żeberkach. Do odmierzonej ilości wody wkładamy żeberka, liście laurowe i ziela angielska. Z żeberek usuwamy kości a mięso z powrotem wkładamy do zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/04/01/zurek-z-chrzanem/