Babka pomarańczowa

Małgorzata
Wielkanoc
22.03.2016 10:17
Babka pomarańczowa

SKŁADNIKI 250 g masła 5 dużych jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 1/3 szklanki soku z pomarańczy 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy lukier : 2/3 szklanki cukru pudru łyżka soku z pomarańczy opcjonalnie łyżka wódki pomarańczowej PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy jajka z cukrem pudrem na gładko. Wsypujemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olejek, skórkę i sok z pomarańczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/03/wielkanona-babka-pomaranczowa.html