Biała kiełbasa pod pierzynką

Basia
Wielkanoc
12.10.2015 14:47
Biała kiełbasa pod pierzynką

Składniki

* 7 białych kiełbas

* 3 duże cebule

* 6 ząbków czosnku

* 2 łyżeczki majeranku

* 2 łyżeczki tymianku

* 25 dag żółtego sera

* łyżka smalcu

Przepis

Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku. Na sam wierzch wykładamy starty na tarce żółty ser. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną