Mazurek kajmakowy z orzechami

Zjem
Wielkanoc
27.03.2018 20:23
Mazurek kajmakowy z orzechami

· szczypta soli, · garść ulubionych orzechów – do ozdoby · 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego – powstanie z niego masa kajmakowa Wykonanie: Jak widać przepis na mazurek kajmakowy jest bardzo prosty, kajmak robi się sam – a my w tym czasie możemy siekać warzywa na sałatkę. Składniki: · 220 g mąki pszennej, · 110 g masła, · 1 jajko, · 50 g cukru, A jeśli chcesz poznać przepisy na jeszcze inne mazurki, paschy, pasztety i bułki do koszyczka, to mam dla Ciebie Bezpłatny E-book z 12-ma przepisami. Ciasto szybko zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 3. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 15 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180ºC. 4. Na wystudzone ciasto wylej ciepły (nie gorący) kajmak z puszki i udekoruj ulubionymi orzechami. Pilnujemy, aby w tym czasie puszka była cały czas zanurzona w wodzie. Wystarczy, że poniżej podasz adres e-mail na jaki mam wysłać Ci wielkanocny E-book.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/kajmakowy-mazurek-z-orzechami/