Bułki pszenne z płatkami zbożowymi

Małgorzata
Śniadania
19.11.2017 6:22
Bułki pszenne z płatkami zbożowymi

SKŁADNIKI (7 bułek, a każda o wadze około 80 g) 300 g mąki pszennej 50 g mąki pszennej razowej 25 g płatków Corn Flakes kakao i miód 25 g płatków Corn Flakes klasyczne 100 ml wody 110 ml mleka 30 g oleju 20 g świeżych drożdży 2 łyżki rodzynek pół łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy łyżką mleka. Wyjmujemy z piekarnika i układamy na ażurowej kratce. #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes Przepis bierze udział w konkursie Siła zbóż na dzień dobry Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy łyżką mleka. Odstawiamy zagniecione ciasto do podwojenia objętości (na godzinę do półtorej).Ciasto dzielimy na 7 części i formujemy okrągłe bułki. Domowe bułki pszenne z dodatkiem mąki razowej są doskonałe na śniadanie. Zostawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 15 minut. Nacinamy bułki nożem i zostawiamy jeszcze na 10 minut. Zostawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 15 minut. Nacinamy bułki nożem i zostawiamy jeszcze na 10 minut. Ciasto dzielimy na 7 części i formujemy okrągłe bułki. Bułki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Bułki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/11/buki-pszenne-z-patkami-zbozowymi.html