Śniadanie mistrzów

Marta
Śniadania
23.04.2017 18:46
Śniadanie mistrzów

Składniki: - pęczek szparagów - jajko (tyle, na ile macie ochotę) - plasterki boczku dojrzewającego (tyle na ile macie ochotę) - sól morska, grubomielony pieprz - masło klarowane - bagietka do podania Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki (wystarczy wygiąć szparaga, a złamie się w odpowiednim miejscu). Do wysokiego garnka wlewamy wodę, delikatnie ją solimy i wkładamy na stojąco, tak aby górne końcówki nie były pokryte wodą (są bardzo delikatne, więc ugotują się na parze). Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy plastry boczku i wkładamy do piekarnika na ok 5 minut (aż się zezłocą i będą chrupiące).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2017/04/szparagi-z-jajem-sadzonym-i-chipsami-z.html