DOMOWA GRANOLA

Gosia
Śniadania
22.04.2016 13:45
DOMOWA GRANOLA

SKŁADNIKI: 500 g płatków owsianych 120 g słonecznika 120 g ziaren sezamu 200 g migdałów 120 g orzechów włoskich/laskowych 250 g miodu płynnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju słonecznikowego 300 g rodzynków lub innych suszonych owoców SPOSÓB WYKONANIA: Może być wykorzystywana jako składnik ciast, deserów bądź batoników, ale równie dobrze można zajadać ją na sucho jako zastępstwo dla kupionych słodkich przekąsek. A to nic innego jak mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i miodu lub cukru, pieczona do chrupkości. Nie chce mi się wierzyć, ale podobno jeszcze nie wszyscy wiedzą czym jest granola.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qulinarna.com/2016/04/21/domowa-granola/