Chleb w jajku z pastą z awokado (bez glutenu)

Food-MaVie
Śniadania
26.11.2014 10:44
Chleb w jajku z pastą z awokado (bez glutenu)

Przepis

Składniki:

Chleb:

Chleb kukurydziany

2 jajka

Suszona natka pietruszki

Pasta:

1 dojrzałe Avocado

1 ząbek czosnku

Natka pietruszki

Starty parmezan (około łyżki)

Kilka kropli soku z cytryny

Odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Jajka rozbić do miski, dodać suszonej natki pietruszki i roztrzepać widelcem. Zamaczać w nich chleb i piec na maśle na patelni.

Awokado obrać i rozgnieść dokładnie widelcem, dodać resztę składników i wymieszać.

Pastę podawać na upieczonym chlebku, udekorować natką pietruszki i pomidorkiem koktajlowym.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną