Bułki śmietankowe odrywane

Beata
Śniadania
20.09.2018 14:31
Bułki śmietankowe odrywane

Składniki 360 g maki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 jajko 1 żółtko 50 g masła 160 g mleka 60 g cukru 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo 1 białko 100 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru Białko roztrzepać i posmarować delikatnie bułki z wierzchu. Jeżeli skorzystacie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Szczególnie polecam bułki odrywane róże lub bułki z kruszonką. Wszystko dokładnie wymieszać, nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż wyrosną. W zakładce Bułki znajdziecie przepisy na inne smaczne wypieki. Smietanę wymieszać z cukrem i wlać w szpary miedzy bułkami. Po tym czasie z ciasta uformować wałek i podzielić go na 9 równych części. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż bułki będą rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/09/buki-smietankowe-odrywane.html

smak i uczucie

Beata