Omlet z pomidorem, cebulą i cukinią

Ewa
Śniadania
20.09.2018 7:39
Omlet z pomidorem, cebulą i cukinią

Na 1 omlet z dużej patelni: 2 jajka 1 łyżka mąki 1 łyżka mleka 1-2 łyżki tartego sera np parmezan, corregio, ew. cheddar 2 łyżki klarowanego masła 1 cebula 1 pomidor ok. 6-7 cm kawałek cukinii sol, pieprz szczypta suszonej bazylii Cebulę kroimy w drobną kostkę. Może w moim wydaniu nie powala wizualnie, ale jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć:))) Tych, którzy lubią smak jajecznicy z pomidorami nie muszę przekonywać o trafności tego połączenia. Gdy omlet się już zetnie, rozkładamy na jego połowie farsz warzywny i przykrywamy drugą połową, składając tym samym omlet na pół. Jak jakiś czas temu miałam fazę na fasolkę szparagową, tak teraz na tapecie znalazła się cukinia;) Tak, śniadania nie są posiłkiem przygotowywanym przeze mnie regularnie, natomiast jeśli już je robię, to lubię by były na bazie jajek. Na patelni rozgrzewamy dość mocno 1 łyżkę masła. Dodajcie jednak jeszcze do tego młodą, chrupiącą cukinię oraz aromatyczną cebulkę, a otrzymacie zwyczajne śniadanie, o iście królewskim smaku. Tym razem moje odkrycie roku – omlet z cebulą, pomidorami i cukinią. Sparzonego, pozbawionego skórki pomidora kroimy na mniejsze kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/09/20/omlet-z-pomidorem-cebula-i-cukinia/