Omlet ze szparagami i łososiem

Pati
Śniadania
20.06.2018 15:48
Omlet ze szparagami i łososiem

Producent na stronie zachwala, że patelnia posiada nanokompozytową powłokę w technologii non-stick co oznacza, że na patelniach firmy WOLL można smażyć na minimalnej ilości tłuszczu lub całkowicie bez jego użycia. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu z łyżką oliwy z oliwek i smażymy na niej szparagi z obu stron (około 3 minuty z każdej strony). Omlet ze szparagami i łososiem Składniki: 6 jajek 1 łyżka mąki 4 grube zielone szparagi lub 6-8 cienkich około 100g wędzonego łososia około 50g sera feta (lub innego podobnego) 1 łyżka oliwy z oliwek pieprz sól drobno posiekany koperek Szparagi myjemy i odrywamy im zdrewniałe końce. Jeszcze przed otwarciem paczki zwróciłam uwagę na fakt, że jest ona bardzo ciężka, co w przypadku patelni już stanowiło dla mnie ogromny plus. Jednak po dłuższym namyśle doszłam do wniosku, że są dwie rzeczy bez których w kuchni nie da się obejść i w które koniecznie trzeba dobrze zainwestować. Bardzo mnie to ucieszyło bo nie ukrywam, że spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat produktów firmy WOLL. Utrzymanie tej patelni w czystości jest bardzo łatwe, faktycznie nic do niej nie przywiera (nawet przy smażeniu jajecznicy 😉 ) i wystarczy przetrzeć ją delikatnie gąbeczką i opłukać. Dzięki zastosowanej technologii patelnia nawet na małym palniku nagrzewa się na całej powierzchni, co umożliwia równomierne smażenie. Po otwarciu przesyłki zobaczyłam bardzo dobrze zabezpieczoną (co w przypadku sklepów internetowych ma dla mnie ogromne znaczenie) patelnię ze szklaną pokrywką. Przepis na pyszny omlet ze szparagami i łososiem znajdziecie pod recenzją 😉 Jakiś czas temu otrzymałam do sklepu www.patelnie-tytanowe.pl bardzo miły prezent. Według producenta zmniejsza zużycie energii do gotowania aż o 50-60%, a z pieczenia aż o około 90%. Jeśli są grube przecinamy je na pół, cienkie pozostawiamy w całości. Szparagi układamy w ładny okrąg na patelni i zalewamy je jajkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/sniadania/recenzja-patelni-woll-przepis-na-omlet-ze-szparagami-lososiem