Dip pomarańczowo-musztardowy do ryby

Sylwia
Sałatki
21.04.2017 10:33
Dip pomarańczowo-musztardowy do ryby

Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 250 ml mleka (1 szklanka) 1 łyżki mąki pszennej skórka z ¼ pomarańczy sok z 1/6 pomarańczy 1 ½ łyżki musztardy 1 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli Przygotowanie: Pomarańcze dokładnie umyć i zetrzeć skórkę na tarce z drobnymi oczkami, a natkę pietruszki posiekać. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Dobrze wymieszać mleko z mąką, doprawić pieprzem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/dip-pomaranczowo-musztardowy/