Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami.

Nela
Sałatki
18.12.2015 22:39
Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami.

Polecam :) Składniki - 1,2 kg czerwonej kapusty - 1 cebula - 2 jabłka - szklanka soku jabłkowego - laska cynamonu - łyżka masła - 6 łyżek octu balsamicznego - 4 łyżki powideł śliwkowych - sól, pieprz Na koniec dodać ocet balsamiczny, powidła śliwkowe i ewentualnie jeszcze doprawić solą, cukrem, pieprzem do smaku. Wlać sok jabłkowy, dodać cynamon i doprawić do smaku solą, Gotowac na wolnym ogniu aż kapusta zmięknie. piątek, 18 grudnia 2015 Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami. Kapusta wykonana w ten sposób wyszła bardzo smaczna, doskonale pasująca do drobiu i dziczyzny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2015/12/kapusta-czerwona-z-nuta-sodyczy-z.html