Sałatka z avocado i jajkiem

mela
Sałatki
24.07.2015 10:30
Sałatka z avocado i jajkiem
  • Czas gotowania: 8 min
  • Czas przygotowania: 12 min

Składniki

1 małe avocado

2 jajka

2 pomidory

2 garści szpinaku

mała nać koperku

ząbek czosnku

łodyga selera naciowego

nasiona słonecznika

oliwa z oliwek

sok z cytryny

sól, pieprz

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Jeśli masz apetyt na avocado i jajko to znaczy, że Twój organizm domaga się uzupełnienia zdrowych tłuszczów i białek. I bardzo dobrze, bo prezentowana sałatka z avocado i jajkiem jest prze-smaczna!

Zawiera zdrowe tłuszcze, których nie musisz się obawiać dbając o sylwetkę. Jedzenie avocado i nasion słonecznika jest bardzo wskazane. Warzywne uzupełnienie w postaci pomidorów, kopru i szpinaku tworzy bardzo dobre połączenie smaków. Nutę podkręca czosnek i sok z cytryny.

1.Obmyj i rozdrobnij świeże liście szpinaku

2.Wydrąż łyżką i pokrój avocado, w między czasie gotując jajka

3.Pokrój pomidory, seler naciowy, koperek i czosnek

4.Dodaj nasiona słonecznika, oliwę z oliwek i przyprawy

5.Obierz ugotowane jajka, pokrój na plastry i dodaj do sałatki. Wymieszaj

Kosztujcie!

.by Jasia.

Polecam nalać do małego naczynia oliwę z oliwek, dodać do niej sól ziołową i drobno pokrojony ząbek czosnku. Zostawić na noc w kuchni, a w ciągu dnia użyć jako sos do sałatki. Oliwa czosnkowa smakuje wyśmienicie

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną