Składniki
- mieszanka sałat
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser feta (połowa opakowania wystarczy)
- oliwki zielone (u mnie z migdałem)
- mała szalotka
- świeża bazylia
- 1-2 łyżki oliwy (użyłam od Oleofarm)
- 1-2 łyżki wody
- łyżeczka musztardy
- pół łyżeczki miodu
- sól, pieprz
- 1 łodyżka selera naciowego
Przepis
Do miski wrzucamy sałaty, dodajemy pokrojone na pół pomidorki, pokrojony seler naciowy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i drobno posiekaną szalotkę. Dodajemy kilka listków posiekanej bazyli. W kubeczku mieszamy oliwę, wodę, musztardę, miód, sól oraz pieprz. Połowę dodajemy do sałatki i mieszamy. Przekładamy sałatkę na talerze i polewamy jeszcze po wierzchu pozostałym sosem. Podajemy z bagietką.