Aromatyczna sałatka z wędzonym pstrągiem

Gabriela
Sałatki
05.11.2014 15:33
Aromatyczna sałatka z wędzonym pstrągiem

Porcja to 311kcal w tym 22g białka, 6g tłuszczu oraz 40g węglowodanów. SKŁADNIKI: 30g świeżej rukoli 40g makaronu żytniego razowego- przed ugotowaniem 75g wędzonego pstrąga 80g papryki świeżej 60g kukurydzy konserwowej oregano bazylia sól czosnkowa papryka mielona ostra i słodka estragon pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić Paprykę pokroić w kostkę Pstrąga podzielić na małe kawałeczki Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać Dodać przyprawy i ponownie wymieszać Nie wszystkie tłuszcze są dla nas niewskazane i szkodliwe, niektóre z nich, w małych ilościach, mogą mieć leczniczy wpływ na nasze ciało- i do tej grupy należą właśnie kwasy omega-3, które odgrywają istotną rolę w profilaktyce chorób serca i krążenia. Pstrąga możemy przyrządzić na wiele sposobów- lekkostrawne i najmniej kaloryczne są te ugotowane na parze, upieczone na grillu lub w piecu. To doskonałe rozwiązanie dla wszystkich osób żyjących w ciągłym biegu, które mimo braku czasu chcą cieszyć się zdrowym i smacznym domowym jedzeniem, a dzisiaj aromatu będzie niemało bo na talerzu gości wędzony pstrąg! W każdej świeżej papryce jest sporo witamin z grupy B, witaminy E i aż pięć razy więcej witaminy C niż w cytrynie! O zaletach sałatki jako obiadu do zabrania ze sobą, gdziekolwiek tylko się udajemy, wspominałam już przy okazji wersji z wędzonym łososiem . Zawarte w niej sole mineralne: wapń, potas, żelazo i magnez wpływają pozytywnie na samopoczucie i kondycję układu nerwowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://peanutbuttermonster.blogspot.com/2014/11/paprykowa-saatka-z-pstragiem-wedzonym.html