Sałatka z tuńczykiem i brokułami

Ewelina
Sałatki
18.09.2014 7:50
Sałatka z tuńczykiem i brokułami

Przepis

Składniki:

200 g makaronu gwiazdki Czaniecki,

1 brokuł,

1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie Graal,

2-3 łyżki majonezu,

sól,

pieprz.

Przygotowanie:

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie. W drugim garnku gotujemy makaron al dente. Po odcedzeniu makaronu, hartujemy go zimną wodą. Dzięki temu makaron nie będzie nam się sklejał. Z różyczek brokuła odcinamy łodygi i kroimy różyczki na mniejsze kawałki. Dodajemy tuńczyka, odcedzonego z nadmiaru wody. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Mieszamy.

Autor: Aga w kuchni o 08:20

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną