Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle

Magdalena
Sałatki
29.06.2018 20:36
Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle

Potrzebujecie tylko: Składniki: 2 większe marchewki 2 ogórki gruntowe (grube) 2 pełne łyżki naturalnego jogurtu odrobina startego ząbka czosnku (około 1/3, jeśli dacie więcej surówka będzie mocno czosnkowa) świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku opcjonalnie 1-2 łyżeczki majonezu Przygotowanie: Warzywa obieramy i tworzymy z nich spiralki w kształcie tagliatelle za pomocą wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium . Surówkę podajemy do drugiego dania, najlepiej smaku w towarzystwie mięs w ciemnym sosie. Wystarczy, że zamontujemy do naszego robota przystawkę Spiral Expert, wybierzemy interesujące nas warzywa i… w kilka chwil możemy cieszyć się warzywnymi spiralkami. Od zawsze podobał mi się pomysł podawania warzyw w kształcie tagliatelle, spaghetti czy fusilli. Najczęściej przygotowuję spaghetti z cukinii w sosie pomidorowym (przepis na pewno pojawi się na blogu). Wyrazista w smaku i naprawdę prosta w przygotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/czosnkowa-surowka-do-mies-oraz-o-tym-jak-przygotowac-warzywne-tagliatelle/