Sól grzybowa

Przetwory
18.09.2017 8:22
Sól grzybowa

Do przygotowania soli grzybowej potrzebne będą suszone grzyby (sprawdź, jak suszyć grzyby), sól – morska, himalajska lub kamienna w kryształach, moździerz lub blender, ewentualnie rozmaryn dla podkreślenia smaku. Sól grzybowa: składniki i sposób wykonania 500 g soli morskiej, kamiennej lub himalajskiej Wszystkie składniki umieścić w blenderze lub moździerzu i zmiksować lub utłuc. Ok. 50 g suszonych grzybów – najlepiej prawdziwki lub podgrzybki 2 łyżki suszonego rozmarynu (opcjonalnie) Grzyby z rozmarynem tłuczemy lub miksujemy. W słoiczku przesypujemy naprzemiennie warstwę soli i mielonych grzybów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poradzimy24.pl/sol-grzybowa-przepis-sposob-przygotowania/