Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie

Kamila
Przetwory
03.09.2017 17:49
Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie

Składniki: (6 słoików 550 ml) Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanka octu 10% 1 łyżka kopiasta miodu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka płaska soli Do Słoików: 2,5 kg kolorowej papryki po 1 zielu angielskim po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy białej Wykonanie: Paprykę myjemy, obieramy z nasion i zielonej części. Należy pamiętać aby naszą paprykę mieszać od czasu do czasu bo pewnie jak zauważycie zalewy będzie stosunkowo mniej (tz. płynu) niż wrzuconej tam papryki. Kiedy papryka będzie już pół twarda, wkładamy ją bardzo ciasno do słoików gdzie na samym dnie dajemy ziele angielskie i gorczycę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kamira90.blogspot.com/2017/09/papryka-na-zime-w-sodko-kwasnej-zalewie.html